گرانیت در نما:
از آنجا که نمای ساختمان به خصوص در شهرهای بزرگ در ارتباط مستقیم با تغییرات جوی و آلودگی هاست یکی از بهترین انتخاب ها گرانیت است. در مواقعی که سنگ ساختمانی گرانیت با رنگ روشن در نما کار شود آب برف و باران جذب شده توسط سطح سنگ گرانیت نما تا چند روز سنگ را دو رنگ کرده و نما به صورت لکه لکه دیده می شود. علت این پدیده جذب آب در قسمتهایی از سنگ و از دست دادن آب در قسمتهای دیگر سنگ است که این موضوع در سنگهای تیره اتفاق نمی افتد. سنگ گرانیت به علت سخت بودن و کم بودن خلل و فرج آن و جذب آب بسیار کم، دوغاب را به خوبی جذب نمی کند و به همین علت معمولا چسبندگی کافی بین سنگ و دوغاب بوجود نمی آید. این موضوع باعث افتادن سنگهای گرانیت در نما می شود. این اشکال گرانیت با بستن و مهار کردن انواع سنگ ساختمانی گرانیت تا قسمت زیادی برطرف می شود. چنانچه این کار با چاک دادن سنگ و بستن آن با سیم گالوانیزه قبل از دوغاب ریزی انجام گیرد اسکوپ» نامیده می شود. روش دیگر آن نصب خشک» است که جزئیات متفاوتی دارد و امروزه بسیار رایج است.

در حال حاضر در ایران استفاده از گرانیت برای نما نسبت به سالهای قبل از مُد افتاده و استفاده از آن به صورت های جدید کاربرد دارد ولی از منظر زیبایی شناسی ترکیبی، کماکان بسیاری از معماران از آن استفاده می کنند. در این مورد خلاقیت معماران حرف اول را می زند

سنگ گرانیت برای کف فضای خارجی:
سنگ ساختمانی گرانیت برای کف فضاهای باز بصورت ساب خورده کمتر استفاده می شود. چرا که این سنگ در این حالت بسیار لیز است و در صورت خیس شدن خطرناک می شود. استفاده از این سنگ در فضاهای خارجی مثل کف پیاده رو و خیابان و محوطه نیز به صورت ساب خورده اصلاً پیشنهاد نمی شود. ولی به صورت سطح ناصاف (تیشه ای، بوشهمر، فلیم شده، نسابیده) بسیار رایج است.
استفاده از این نوع از انواع سنگ ساختمانی به صورتی که سطح زبر و ناصافی داشته باشد یکی از اصلی ترین کاربردهای گرانیت است. همینطور استفاده از این سنگ ساختمانی جهت ساخت کلیه مصنوعات سنگی ، نیمکت و مجسمه ها، برای نصب در فضای باز نیز رایج است.


در مناطق سردسیری که عمق یخزدگی از حد معمول بیشتر است و جاده های کوهستانی و همینطور مناطقی که آبریز زیاد و بالطبع احتمال یخزدگی وجود دارد استفاده از سنگ کیوبیک گرانیت با شرایط و جزئیات استاندارد آن بیشتر می شود. برای نصب انواع سنگ ساختمانی کیوبیک باید خاک کاملاَ کوبیده شود تا در آینده نشست نکند و سپس زهکشی کاملی جهت جمع آوری آبها پس از رد شدن از سنگ انجام شود؛ مثل یک استادیوم چمن کاری شده که در موقع بارش بتوان آب را از سطح جمع کرده و از زیر هدایت کرد. پس از زه کشی باید سنگ کیوبیک به صورت خشکه کار شود ودر چیدن آن دقت لازم انجام گیرد تا قطعات سنگ کاملاً در کنار هم چفت شوند. پس از آن لازم است این سطح کار شده کامپکت شود و در نهایت درزهای بین سنگها با ماسه و مقدار کمی سیمان پر شود. در این صورت این سطح سنگ شده کاملاً قابل استفاده برای شرایط یخ زدگی و جاده های کوهستانی خواهد بود. در ضمن پیاده روی بر روی این نوع از انواع سنگ ساختمانی از لحاظ پزشکی مثل پیاده روی در جنگل وکوهستان بسیار مفید است. خیابان معروف شانزه لیزه در فرانسه سال هاست که چنین سطحی را به خود می بیند.
استفاده از سنگ ساختمانی گرانیت برای کف پله که باید مقاومت زیادی در مقابل سایش و ضربه داشته باشد یکی از بهترین پیشنهادهاست ولی متأسفانه گاهی دیده می شود که سنگ دو سانتیمتری گرانیت را برای پله انتخاب کرده، قسمتی از آن را که جلوی سنگ پله دیده می شود، با یک سنگ دو سانتی متری دیگر می چسبانند که به اصطلاح به آن دوبل کردن» می گویند.
این عمل (دوبل کردن) از لحاظ فنی مشکلات متعددی دارد. این دوسنگ به هم چسبیده شده به مرور زمان از هم جدا شده و ظاهر نازیبایی ایجاد می کند. در ضمن قسمت جلویی سنگ کف پله که معمولاً حدود سه سانتیمتر از پیشانی پله بیرون می زند بسیار مستعد شکستن است.
پیشنهاد می شود یا حداقل از یک سنگ سه سانتیمتری استفاده شود و یا این که سنگ سه یا چهار سانتیمتری را دوبل کنیم و با مفتول این دو قسمت را به هم بچسبانیم.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها